Lions Varde

ForsideHvad er Lions?AktiviteterLions QuestLions FerieboligerUngdomsudvekslingAnsøgning om støtteLions PrisBestyrelsenLink
  Du vælger selv - generelt   Aktivitetsoversigt 2017
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?

Klik her for besøge Nextwave

AKTIVITETER

Klubben gennemfører normalt følgende aktiviteter:

• Tulipanaktivitet"MED LIONS - MOD MISBRUG". Salg af tulipanbuketter til egnens virksomheder. Gennemføres i foråret (marts - april). Overskuddet herfra går udelukkende til at bekæmpe misbrug, herunder Du vælger selv, støtte til Natteravnene, Beach Party og uddannelse af lærere og SSP-medarbejdere i anvendelse af "Holdning & Handling - programmet".

• Du vælger selv er en aktivitet/et projekt finansieret af midler fra Tulipanaktiviteten. Projektet er en alternativ undervisning om bl.a. misbrug. Undervisningen tager udgangspunkt i 5 teaterværksteder og masser af dialog, hvor eleverne kommer meget tæt på situationer fra en misbrugers hverdag. Det handler både om politiafhøring, vold på diskotek, en realistisk skadestuesituation med en udpumpning samt om en forfest.
      Projektet gennemføres for/med elever fra 7. klassetrin i hele Varde kommune. Det gennemføres i samarbejde med Varde kommune

I 2010 blev det gennemført i Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl for ca. 400 elever og ca. 220 forældre.
      Fra 2011 deltager LC Ølgod også i projektet.

I 2011 blev projektet gennemført på Varde kaserne - som vederlagsfrit havde stillet de nødvendige lokaler til rådighed - med ca. 550 elever og knapt 400 forældre.

I 2012 blev projektet igen gennemført på Varde kaserne - og fik igen stillet lokaler til rådighed - vederlagsfrit. Denne gang med ca. 580 elever og ca. 425 forældre.

I 2013 blev projektet igen gennemført på Varde Kaserne - også med vederlagsfrie lokaler. Denne gang med ca. 650 elever og ca. 420 forældre.

1 2014 blev projektet igen gennemført på Varde Kaserne - også med vederlagsfrie lokaler. Denne gang med ca. 670 elever og ca. 410 forældre.

I 2015 igen gennemført på Varde Kaserne - igen vederlagsfrie lokaler. Der deltog ca. 646 elever og ca. 350 forældre.

Projekt Du vælger selv for tilmeldte 7. klasser. Hver dag afsluttes med et forældrearrangement. Projektet gennemføres i samarbejde med LC Ølgod og Varde kommuner. De 2 lionsklubber betaler for projektet, herunder forplejning til figuranterne samt kaffe og kager til forældrene. Klubberne arrangerer også det praktiske i forbindelse med projektet (undtagen klassernes bustransport)

Projekt Du vælger selv kan ikke gennemføres uden massiv støtte til klubbens Tulipanaktivitet - så TUSIND TAK FOR DENNE STØTTE.

• Parkeringsvagt ved Varde Sommerspil er en aktivitet, som er begyndt med sommerspillet 2013. Klubben har ansvaret for opstilling, bemanding og nedtagning af parkeringsområdet i Arnbjerg. Det koster kr. 20,- at parkere ca. 2 - 3 minutters gang fra Friluftsscenen - og så er parkeringspladsen overvåget under forestillingen, idet minimum 1 parkeringsvagt runderer på pladsen.

I 2006 indledte klubben et samarbejde med Varde Handelsstandsforening, og Lions bistår Handelsstandsforeningen ved specielle arrangementer. Siden 2007 bl.a. i forbindelse med åbningen af Handelsstandsforeningens store julekalender på Torvet i Varde.

Medlemmerne af klubben deres arbejdskraft og ekspertise til rådighed ved aktiviteterne. Overskud fra disse aktiviteter kan kun anvendes til humanitær hjælp. Derfor er man 100% sikker på, at en krone, givet til en Lions aktivitet vil gå ubeskåret til humanitært arbejde.

Klik her for at sende en mail til Lions Danmark