Mod misbrug

Du vælger selv

Er en aktivitet/et projekt finansieret af midler fra Tulipanaktiviteten. Projektet er en alternativ undervisning om bl.a. misbrug. Undervisningen tager udgangspunkt i 5 teaterværksteder og masser af dialog, hvor eleverne kommer meget tæt på situationer fra en misbrugers hverdag. Det handler både om politiafhøring, vold på diskotek, en realistisk skadestuesituation med en udpumpning samt om en forfest.
Projektet gennemføres for/med elever fra 7. klassetrin i hele Varde kommune. Det gennemføres i samarbejde med Varde kommune og blev gennemført første gang i 2010. Fra 2011 tillige i samarbejde med Lions Ølgod.
Projektet er gennemført i Blåvandshuk Idrætscenter (nu Sportspark Blåvandshuk), på Varde Kaserne og er nu på Campus Varde.

Projekt Du vælger selv er for tilmeldte 7. klasser. Hver dag afsluttes med et forældrearrangement. De 2 lionsklubber betaler for projektet, herunder forplejning til figuranterne samt kaffe og kager til forældrene. Klubberne arrangerer også det praktiske i forbindelse med projektet (undtagen klassernes bustransport)

Projekt Du vælger selv kan ikke gennemføres uden massiv støtte til klubbens Tulipanaktivitet - så TUSIND TAK FOR DENNE STØTTE.

Rusmiddelguide

Varde Ungdomsskole har gennem en årrække gratis udleveret en Rusmiddelguide til elever og forældre i udskolingen. Disse gennemgår fakta og virkninger af de forskellige rusmidler.
Trykningen af de to Rusmiddelguider financieres af de to Lions Klubber af midler fra Tulipanaktiviteten.