Fakta om Lions

Oprettet i USA i 1917 på en tid, hvor mange syntes, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed.

Grundstammen er de lokale klubber.

Typisk med 20 til 40 medlemmer.

Kom til Danmark i 1950. I dag er der 312 klubber med tilsammen 6.500 medlemmer.

På verdensplan er der 1,4 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.

Klubberne har en meget stor selvbestemmelsesret inden for nogle overordnede rammer.

Engagerer sig ofte i samfundets forhold, men ikke politisk og ikke religiøst.

Medunderskriver af FN’s Charter og har som følge heraf fast sæde i forsamlingen.

Har tilsluttet sig FN’s deklaration om menneskerettigheder og arbejder for samfundsforståelse og fred.

Blev i 2007 kåret af Financial Times som verdens mest effektive NGO (Non Governmental Organization).

Lions Danmark donerer årligt omkring 30-40 millioner kroner til humanitære formål. Disse penge fordeles suverænt af den enkelte klub og går til både internationale, nationale og lokale formål i nærområdet.